Bliv beboervalgt

Det er et  frivilligt arbejde at være beboervalgt. Det betyder, at du ikke får løn for dit arbejde som beboervalgt. Til gengæld får du nogle spændende opgaver, som kommer alle beboere i boligafdelingen til gode. Nogle ser det også som et stort plus at kunne skrive bestyrelsesar,bejdet på sit CV.

Du kan stille op til afdelingsbestyrelsen på det årlige afdelingsmøde. Alle, som har stemmeret til afdelingsmødet kan stille op.

Du kan også sende et brev eller en mail til AAB, hvor du fortæller os om dit ønske om at stille op.

Medlemmer af afdelingsbestyrelsen bliver valgt for to år ad gangen. Der er valg til afdelingsbestyrelsen hvert år, fordi den ene halvdel af afdelingsbestyrelsen er på valg det ene år, og den anden halvdel det næste år. Formanden er på valg hvert andet år.

Hvordan foregår valget?

Til afdelingsmødet afgiver de fremmødte deres stemme på en stemmeseddel. Herefter bliver  stemmerne talt op. Bliver du valgt, er du medlem af afdelingsbestyrelsen for to år. Bliver du valgt ind som suppleant, er du valgt for et år.

Hvad sker der efter valget?

Hvis det er første gang du bliver valgt ind i en boligafdeling, kan du selvfølgelig ikke vide, hvordan arbejdet i afdelingsbestyrelsen foregår.

De erfarne medlemmer af bestyrelsen vil hjælpe med at sætte dig ind i dit nye arbejde. Du skal have adgang til AAB's intranet, ligesom du skal have en AAB-mailadresse. Du får velkomstbrev og information fra Administrationen, og du kan deltage i de kurser, som AAB tilbyder for nye og erfarne beboervalgte.