AAB 100 år

Åben for tilmelding
Titel:
Fra slum til drøm - AAB 100 år
Sted:
Konferencesalen, Finlandsgade 17
Dato:
23.apr. 2019 kl. 19:00
Status:
Åben for tilmelding

 

Bolignøden var voldsom i Aarhus under Første Verdenskrig. Mange boede under elendige forhold. På trods af bl.a. boligtilsyn, afhjalp det først for alvor på situationen, da der i årene efter krigen blev op- rettet en række boligforeninger.

I 2019 er det 100 år siden, at byens største, Arbejdernes Andels Boligforening, blev stiftet. Med udgangspunkt i AAB rejser vi tilbage til en tid med fugt i hjørnerne og mugne lofter – og til husvildebarakkerne. Vi skal se på arbejdernes opgør med boligspekulanter.

På få år rejstes nemlig en række flotte og moderne boligbyggerier, der alle rummer den spændende historie om, hvordan arbejderne nu selv byggede boliger – til sig selv. Vi følger historien op til 1930’erne, hvor også svagere grupper fik adgang til disse boliger, og vi fortsætter frem til velfærdssamfundets voldsomme vækst i 1960’erne, hvor hele bydele skød op. Frem til i dag, hvor boligforeningerne bl.a. bygger på Aarhus Ø.

Er du interesseret i at deltage i dette arrangement, kan du tilmelde dig i perioden mandag den 8. april kl. 10.00 til fredag den 12. april kl. 12.00 eller så længe der er ledige pladser.

Foredraget foregår i Konferencesalen i Storcenter Nord, Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N