Inspirerende og sjov af aften med Bente Klarlund

Fornuftig kost, daglig motion, ingen cigaretter og begrænsede mængder alkohol. De fleste af os kender godt de gængse råd til en sund livsstil. Men det lange sunde liv uden sygdom handler også om optimisme, pauser, ærefrygt, vin, frivillighed, søvn, samvær med gode venner og meget mere.

Bente Klarlund Pedersen går videnskabeligt til værks og giver os den samlede opskrift på det lange sunde liv. Hvis vi vil holde fast i ungdommens kilde, skal vi ikke bare spise broccoli og motionere jævnligt. Vi skal også undgå at bekymre os unødigt og have fokus på det, der giver mening - familie, venner, frivillighed, optimisme, at tro på noget, og ikke mindst skal vi lade os begejstre. 

Bente Klarlund har en klar ambition om, at videnskabens stemme skal overdøve og trumfe den kommercielle og poppede sundhedsindustri. Vi må ikke tro, at ungdom er noget, der kan købes i form af dyre kosttilskud og anti-aldringsprodukter. I stedet skal videnskaben bidrage til, at vi lever godt og længe uden at smide penge ud ad vinduet til virkningsløse, potentielt farlige produkter.

Bente Klarlund er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed. Hendes enorme viden på sundhedsområdet er bl.a. efterspurgt af medierne, hvor Bente Klarlund ofte optræder i ekspertrollen. Særligt er hun kendt for at formidle videnskaben på en underholdende og lettilgængelig måde, så også ikke-fagfolk bliver fanget og holder interessen.

Denne aften var temaet: Gå – så går det nok. Og med let omsættelige råd til en bedre livsstil, som at fx blot en halv times gang hver dag, vil gøre en anseelig forskel på hvordan dit liv arter sig på den lange bane. Og at du ikke behøver at løbe 5 eller 10 km. to gange om ugen.

Vi spurgte et par af deltagerne hvad de fik med derfra.

Nanna Kjær
Jeg synes, det var et rigtig godt og meget lærerigt foredrag. Men også humoristisk og inspirerende på én gang. Jeg er blevet inspireret til i højere grad gå på arbejde. Og det gør jeg allerede, og det kan også mærkes.


Jørn Gade
Det var et udmærket foredrag. Jeg tilmeldte mig, fordi jeg allerede går jævnligt med nogle venner på Mols. Jeg er meget aktiv i min hverdag som pensionist. Og at holde sig aktiv er vigtigt både for det fysiske, men også for det sociale sammenhold. I den afdeling jeg bor, har der været gå-klubber.