Historierne skal ud at leve

AAB samarbejder med Museum Ovartaci om at bevare og fortælle nogle af de mange historier, der gemmer sig i det gamle psykiatriske hospital, og få dem ud at leve, når bygningerne bliver indtaget som boliger. 

Idéen er at lave spot nedslag blandt bygningerne og i den tilhørende park, og ved hjælp af QRkoder give offentligheden adgang til historierne.  

Historierne kan både handle om bygningernes skiftende funktioner gennem tiden, personlige historier om tidligere ansatte eller patienter, og så selvfølgelig også historien om den legendariske kunstner Ovartaci.

Ovartaci var indlagt på hospitalet i perioden 1929-1985 og gennem sin 56 år lange indlæggelse producerede han talrige tegninger, malerier og skulpturer. I 2002 fik Museet Ovartaci permanente lokaler i en lille længe i bygningerne. Her blev Ovarticis værker sammen med andre patienters kunstværker udstillet og opbevaret. Da AAB overtog hospitalet i 2019 blev museet midlertidigt nedlagt, men er nu opført i nye lokaliteter på Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N.

På billederne nedenfor ses museumsdirektør Mia Lejsted og kommunikationschef Anne-Mette Strange fra Museum Ovartaci på rundvisning i bygningerne sammen med projektleder Svend Nielsen og bygningsansvarlig Steen Schulz.