I Viborggården bor en ildsjæl med grønne fingre

Alle, som bor i Viborggården, har adgang til hinandens gårde, og besøger man gården ud mod Eugen Warmings Vej og Botanisk Have, bliver man mødt af et væld af forskellige krukker med alskens krydderurter placeret i alle tilgængelige kroge.

Det er Lene Bliesmann, som er kommet på ideen på baggrund af en livslang hobby.

Hun flyttede i 2014 til afd. 9 – Viborggården, først på Viborgvej og derefter i foråret 2019 til Martin Vahls Vej.

En livslang passion

De steder, jeg har boet hele mit voksne liv, har der altid været krukker med blomster, så for mig er det en naturlig ting at være omgivet af, fortæller Lene Bliesmann.

Det er mig selv, som finansierer det og køber tingene, hygger mig med det og passer det, men jeg vil meget gerne dele det med de, der bor her.

Så jeg gør en stor dyd ud af, at andre beboere bare skal komme og tage af krydderurterne.

For mig er det en særlig hobby, men jeg opfodrer folk til endelig at bruge det.

I samarbejde med ejendomsfunktionærerne

Jeg synes, det er fantastisk at bo et sted, hvor man kan lave et projekt som mit.

Det har hele tiden været i samarbejde med viceværterne, fordi det ikke skulle være til gene for dem eller andre. Afstanden skal være rigtig, så fx ingen børn kan komme galt af sted ved gyngerne og på legepladsen i forhold til krukkerne.  Så der er ingen skarpe kanter.

Jeg begyndte med at sætte noget ned, og så kom der mere og mere til. I takt med at jeg kunne mærke, det var ok, så har jeg bare gjort det, jeg synes, skulle gøres, og føler mig virkelig privilegeret over at bo et sted som her.

Har kun fået positiv respons

Jeg tager udgangspunkt i krukkerne, og her er jeg så privilegeret, at der er nogen, der har lavet belægningen, nogen, der slår græsset, og nogen, der klipper det hæk, der måtte være og vedligeholder området.

Det, som jeg har lyst til, kan jeg jo bare gøre med krukkerne, og det er mig selv, som passer det. Jeg fejer og holder rent omkring krukkerne. Viceværterne skal ikke bruge tid på det eller gøre noget.

Når jeg så er på ferie, er der to beboere, som træder til. Det er da fantastisk.

Der er aldrig noget bøvl med det, der bliver passet på det.

Altid haft interesse for have og grønt

Jeg har altid haft have og endda bygget havehus også, så det falder mig helt naturligt.

Hvis jeg ikke havde det her, så tror jeg, at jeg ville leje en kolonihave tæt på eller melde mig til Botanisk Haves venner. Jeg er meget glad for planter og alt, der vokser.

Der er mange timers arbejde i det. Det er et helårsarbejde – absolut ikke et weekendjob.

Selvfølgelig er det flottest om sommeren, men alle årstider har sin charme.

Alt kan flyttes og ændres

Jeg vil fortsætte med at lave projektet, også så længe, der ikke er nogen, som er negativ omkring det eller det er for kompliceret. Det har der ikke været indtil nu.