Nyt tilbud om brunch i Kulturhus Herredsvang

Kulturhuset Herredsvang tilbyder hveranden fredag ml. kl. 10.30-12.30 brunch i caféen til meget billige penge. Her kan områdets beboere eller andre, som har lyst, få brunch bestående af et stort varierende udvalg af retter og drikkevarer for kun 25,- kr. "Spis alt hvad du kan", er princippet for tilbuddet og et er forskelligt fra gang til gang, hvad brunchen indeholder.

Kulturhuset har indgået en aftale med FødevareBanken, foreløbig i et forsøg på 7 måneder. Hveranden onsdag kommer FødevareBanken forbi med deres fødevarer, som er overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister. Kulturhusets café aftager så de varer, de skal bruge til næste dags brunch. 

Da fødevarerne er overskudsmad fra forskellige grossister og producenter, kan det være meget varierende fra gang til gang, hvad brunchen består af. Når varerne er båret ind og sat på køl, kommer et hold af frivillige næste morgen og tilbereder forskellige retter af fødevarerne sammen med en af caféens ansatte. 

Det hele arrangeres som en buffet, hvor sultne borgere i området kan nyde den nytillavede mad. Og det er blevet et populært tiltag, hvor ca. 20-25 personer hver gang kommer forbi caféen for at spise brunch.

FødevareBanken er en organisation hovedsaligt båret af frivillige lokale kræfter, som kæmper for en verden uden madspild og madfattigdom i Danmark. Maden leveres til sociale organisationer, som selv sørger for at tilberede madvarerne.