På besøg hos Mette Hvid Johannesen

En regnfuld sommerdag har jeg sat Mette stævne. Vores møde foregår hjemme hos hende.

Hun bor i en treværelseslejlighed i afd. 07, Ringkøbingvej, hvor hun nu har boet i syv år. Der gik ikke lang tid, helt nøjagtig tre måneder, efter at hun var flyttet ind, til hun blev engageret i afdelingsbestyrelsesarbejdet. Og hun tiltrådte som formand for afdelingsbestyrelsen med det samme.

Mette kommer ned i gården og viser mig rundt i afdelingens grønne og frodige have- og gårdanlæg. Afdelingen har taget mange nye initiativer, mens Mette har boet der. Derfor er det ikke uden en vis stolthed, hun viser rundt og fortæller om sin afdeling. Blandt de mange tiltag er der anlagt mange nye bede med vilde blomster, opsat ny stenovn og plantet grantræer i alle gårde, som hver december bliver forvandlet til juletræer pyntet med elektrisk lys.  Det er kendetegnende for Mette, at hun er initiativrig, engageret, og at der altid er aktivitet omkring hende.

Noget, som ligger Mette meget på sinde er, at det skal være hyggeligt at bo i afdelingen, og at beboerne føler fællesskab og sammenhold. For hende er det også vigtigt, at beboerne oplever, at de rent faktisk har indflydelse. Derfor er mange af de tiltag, der er sat i gang i afdelingen, også aktiviteter der skærper fællesskabet – sommerfest, urban gardening, flere grillområder og mange andre tiltag. Flere og flere er også begyndt at deltage i afdelingsmøderne. 

Tilbage i lejligheden fortæller Mette, at hun altid har været engageret i frivilligt arbejde; enten i sportsforeninger, skolebestyrelser eller spejderbevægelsen. Først da hun flyttede til Ringkøbingvej, blev hun en del af beboerdemokratiet. ”Gennem mit arbejde som fælles tillidsrepræsentant i Aarhus Kommune har jeg fået en brederfaring med dels at repræsentere andre og dels få mennesker til at samarbejde. Og den viden tager jeg selvfølgelig med ind i bestyrelsesarbejde i AAB og bruger min erfaring der”, siger Mette.

At gøre noget for andre og gøre en forskel, både som tillidsrepræsentant og som beboerdemokrat er Mettes drivkraft. Og er hun først engageret i noget, går hun "all in". Efter at have været engageret i det nære – afdelingsbestyrelsen, fik hun lyst til at komme helt ind i maskinrummet og være med til at præge de store linjer i organisationsbestyrelsen. Hun har et stort ønske om at være med til at udforme strategien og visionerne for AAB. Der har været meget nyt at sætte sig ind i, da hun kom ind i organisationsbestyrelsen. ”Der er sket mange forandringer og tiltag allerede. Vi er kommet rigtig langt, men der er lidt arbejde endnu, inden vi er i mål", smiler hun. Beboerinddragelse har Mette meget fokus på. "Vi vil altid gerne høre beboernes mening –og det betyder meget for os, at de bidrager", slutter Mette.

Med tak for at få lov at komme på besøg, går jeg ned ad trappen og ud i regnen igen.

BLÅ BOG
Mette Hvid Johannesen, 57 år - født og opvokset i Aarhus. Har en datter på 20 år.
Har siden hun flyttede hjemmefra som 17-årig boet alment. 
Uddannet cand.jur. på Aarhus Universitet i 1993.
Ansat som fuldmægtig ved Aarhus Kommune. Fælles tillidsrepræsentant for 2300 AC-medarbejdere fordelt på 12 faggrupper.