Tre forskellige boliger i Brohaven

Vi har fået lov at komme indenfor i stuen hos tre kvinder, fordi det kunne være sjovt at se, hvor forskelligt man hver især har indrettet sig. Alle tre boliger er på 85 m2, og de tre kvinder har boet i Brohaven tilsammen i 88 år.
Bente V., Alice R. og Bente R. fortæller lidt om hvorfor de har indrettet sig, som de har gjort.

Afdeling 48 - Brohaven er opført i årene 1972-73 og omfatter ialt 82 lejemål fordelt på 2-5 værelseslejemål. Afdelingen ligger ca. 8 km. fra Aarhus centrum.


Her bor Bente V.
Hun har boet her siden 2001 og har fået lavet om på grundplanen, ved at få åbnet. op til køkkenet. Derfor er der en mindre væg i stuen end i mange andre lejligheder i Brohaven. Da der ikke er så mange vægge i Bentes bolig er møblerne også placeret som de er. Og tv'et står placeret, så der ikke er refleks i skærmen. "Det er nemlig træls," fortæller Bente.

 

Her bor Alice R.
Alice har boet i boligen siden 1991. Reelt var det vægpladsen og alt lyset fra det store vinduesparti, som har haft afgørende bestydning for den måde hun har indrettet sig. Lige med undtagelse af sofaen er møblerne med fra en tidligere bolig. "Det gælder også malerierne", udtaler Alice.


Her bor Bente R.

"Ofte er det tv'et som dikterer en del af møblernes placering", fortæller Bente R.

I stuerne har Bente tænkt over udnyttelsen af vægpladsen, så møblerne står, så de passer til væggene og i forhold til hinanden.
Bente R. er den af de tre som har boet i Brohaven længst - nemlig siden 1986.