Robotplæneklippere vil fremover varetage græsslåningen

Maskinstøj fra motorplæneklippere bliver fremover erstattet af en støjsvag elektrisk brummen fra en robot. AAB har nemlig besluttet, at mange af afdelingernes grønne plæner fremover skal slås af robotplæneklippere.

Således har organisationen indgået en aftale med Husqvarna om levering af robotplæneklippere, og det kommer i sidste ende beboerne til gode.

- Det giver både flottere plæner for beboerne og samtidig er det en økonomisk besparelse.

- Med samarbejdsaftalen med Husqvarna kan vi uden de store anstrengelser spare penge på vores drift. Robotplæneklippere er nemlig markant billigere at have kørende end udgifterne til mandetimer, service og benzin, lyder det fra Chano Sauer, driftschef i AAB.

Driftsomkostninger får i øjeblikket stort fokus.

- Vi er blevet pålagt at spare 10 procent svarende til 16,8 mill. Kr. på følgende områder; - renovation, forsikring, energi, administrationsbidrag, renholdelse, alm. vedligeholdelse, B-ordning og tab ved fraflytninger. Så vi har kigget dybt i vores driftsomkostninger og har erfaret, at det er forbundet med økonomiske besparelser, at lade robotplæneklipperne klare en stor del vedligeholdelsen af vores mange græsplæner.

- Vores ansatte i driften brugte tidligere en stor del af arbejdstiden på at klippe plænerne. Den tid kan nu anvendes til andre opgaver i driften. Det betyder, at beboerne får flottere grønne arealer og bedre service, og der er betydelig mindre støjgener, viser vores erfaringer fra 2017.